Ekologi, Axel 24 och hockey!

Nu är vi igång med kursen Ekologi 2. Där ska vi lära oss mer om ekosystemteori, faunistik, skog och miljö, skog och vatten, och sen ska vi även åka på en forskarresa där vi bland annat ska besöka Ekolsunds slott och skogforsk.
 
Igår (fredag 15/1) fyllde Axel år och bjöd på en riktigt uppskattad hemmagjord tårta. Han fick även höra på riktigt fin sång från oss i klassen.
 
Igår var det gratis inträde till hockeyn så vi passade på att åka dit, det blev dock en tung förlust för hemmmalaget.
 
Nu har vi även uppdaterat baren med en tv, nu ska vi bara ordna internet ner dit så vi kan använda den...:)
 
 
 

Nytt år!

Imorgon ska vi börja det nya året med att tenta av kursen virkeslära. Under lovet har vi även haft en hemtenta i matematik! Så vi har inte legat på latsidan under lovet, bara pluggat hela tiden och knappt hunnit jaga någonting... ;)
 
Innan jullovet så startade vi studenter och skolledningen ett nytt projekt, en julmarknad. Där skolan hade bjudit in olika knallar som sålde allt från godis till leksaker och vi studenter sålde lotter till vårt viltotteri, fågelholkar, julgranar, kol, glögg och pepparkakor. Det var mycket lyckat och vi fick in en hel del pengar som vi ska ha till våran studieresa nästa år.
 
Den första termninen har varit mycket lärorik och vi haft riktigt kul under tiden. Lärt oss mycket och haft många trevliga och oförglömliga fester. Tiden går väldigt snabbt och vi var ganska överrens om att man knappt kan förstå att vi redan gått 1/4 av utbildning.
 
Nu väntar en ny termin och nya kurser runt hörnet och ett nyårslöfte från mig får vara att uppdatera här lite oftare.
 
God fortsättning!
 
Nedan följer några bilder som tagits efter det senaste blogginlägget.