En vecka sedan sist

Vi i klassen har gjort en hel del. Jag har dok inte känt någon inspiration till att skriva, men här kommer ivarjefall en summering tiden som gått.
Vi hade städdag på onsdagen med till hörande fest och badtunna.
Torsdagen blev lungn och fredagen var det räkfrossa.
 
Lördagen var det Skinnskatteberg som bjöd in till fest!
Detta är söndagen.
 
Denna vecka har vi spenderat i klassrummet och i skogen med skogsbruksplan och Heureka.
 

Vägar och vatten

Idag kollade vi på vad vi igår lärde oss i teorin. Först stakade vi ut en väganslutnig för att få en känsla för hur mycket plats det verkligen tar. 
 
Efter att vi provat göra det skälva åkte vi ut och kollande på lite exempel. När vi var ute och kollande på vägar och diken såg vi även att naturen var i full gång och att de tar emot all hjälp det får. I detta fall var det myrorna som tackade för en alldeles egen Autobahn! 
 
När man bygger väg är det nästan omöjligt att inte stöta på vatten och då är det viktigt att veta hur man skall handskas med det. En vägtrumma är en mycket bra lösning då den aldrig behöver vara i kontakt med bäckbotten.
 
Mycket lärorik dag och ett stort tack till Anders! Imorgon är det städdag med grillkväll och badtunna!

Tillbaka på Gammelkroppa!

Nu kör vi två veckor innan Polenstudieresan! Denna vecka har vi "Väg Anders" som skall lära oss hur man bygger en bra skogsbilväg. Tyvärr hade han tagit fel på vecka och trode det var nästa nästa vecka så nu blir det lite håltid innan han kommer.