Knyta kontakter

Rasmus, Viktor J och Emil A har åkt med några från Bergsskolan i Filipstad till Karlstad för att se Fbk-Lif och lära känna någa elever på Bergsskolan och försöka komma på mer saker att göra gemesnamt. Har pratats om trekamp i ishockey, innebandy och fotboll.


Lokal kändis

Idag fick vi syn på ett tidningsurklipp i matsalen, det stod om skolan och så var det Linnéa på bild.
Kul att se skolan i media och hoppas på mer publicitet.

Skogsaktuellt

Har precis haft en föreläsning om skogspolitik och media med Rikard Axdorff som jobbar på Skogsaktuellt. Föreläsningen handlade mycket om hur vi vill att vår framtid skall se ut! Hur vi vill att framtiden skall se ut är upp till oss, om vi vill kunna bruka skogen som vi gör idag eller om det ska bli hårdare och mer regler. För allt handlar om hur vi framställer information.
Rikard tog upp ett exempel: SNF menar att vi bara avsätter 4% Produktiv skogsmark. Det är kanske sant men av den totala skogsmarken avsätter vi 17%-20% vilket är i nivå med de globala miljömålen. Allt handlar om hur informationen presenteras och vem som är avsändaren.
Förmiddagen blev kort tack vare en mycket hängiven och intressant föreläsning och föreläsare, samt att han var sen. Som försvar skylde han på trafiken, vilken trafik? Vi är i Värmland! Vill också tacka Rikard för att han tagit sig tid att komma till oss, hoppas att han har tid och lust att komma igen och prata om det skulle finnas anledning.
Skulle ha varit en PowerPoint presentation i bakgrunden. Men Apple vill inte använda samma uttag som alla andra och därför finns det ingen PC utgång som passar till Projektorn.