SST Fredag

Idag och igår har vi haft tid till våra examensarbeten. Idag var det för fint väder för att sitta inne, så några av oss i klassen klädde på oss och gick ut på jakt. Räv stod på tapeten, vi hade fått låna hundar av en gammal elev för att kunna genomföra jakten.
 
Vi ställde ut oss på väl valda pass i skogen. Efter ungefär en halvtimme hörs på radion att det är en räv som är sedd och att den går mot skytten, hundföraren tar med sig hunden men innan han kommit fram hörs ett skott och efter någon sekund ett skott till. Hunden blir släppt i spåret och det tar fart. Skallen kommer tätt och det rör sig mot mig, närmare och närmare. Jag ståt på ett hygge med kulvapen då jag ännu ej fått min licensen på hagelgeväret.
 
Det börjar bli riktigt nära nu, det rasslar till i skogen och jag hör hur det passerar något. efter kommer skallen. Det gick förbi utan att jag sätt något, strax där eter tystnar det. Det har gott i gryt, vi tar lunch och grillar korv.
 
Nu är det på väg ut igen för att se om räven är kvar i grytet och om det ska släppa ned en grythund och spränga räven. Återkommer med ett inlägg om det skulle bli någon räv under denna eftermiddag.

Virkesinköpare!

Igår kom Per Magnusson till oss på eftermiddagen för att prata om hur det är att vara inköpare av skog. Det var en mycket rolig föreläsning med mycket historier om hur det kan var att köpa skog och vad som händer ute på gårdarna. Det var mycket bra information också, tips och tricks på vad man skall tänka på och hur man lyckas i branschen.
Efter föreläsningen var det dags för moment två, Per och hans fru har nämligen ett reseföretag, Magnussons Guide & Reseservice som anordnar skog- och lantbruksresor. Vi har varit i kontakt med dem för att eventuellt skräddarsy våran studieresa till våren och vi gick då igenom vad vi skulle kunna göra. 
 
 
 

Ekonomi

Nu har vi börjat en ny kurs igen, denna gång är det Ekonomi 2. Började igår med en lätt presentation... Vi håller på med avtalsrätten för tillfället, vilket betyder att vi får läsa en hel del lagtext. Det är mycket "roliga" ord.
 
1 § Anbud om slutande av avtal och svar å sådant anbud vare, efter ty här nedan i 2-9 §§ sägs, bindande för den, som avgivit anbudet eller svaret. 
 
Det är inte den lättaste täxten att förså.