Dagen fortsätter

Vi kommer in i salen och sätter oss för att lyssna på det talare som är inbjudna där ibland Eskil Erlandsson (lantbruksminister). Det håller tal om hur vi tillsammans skall kunna bli bättre på att tillämpa skogen och vilka nya möjligheter det finns. 
 
Efter talen var det Lunch och det blev fina trerätters
 
Det smakade mycket bra och vi fortsatte dagen med tre till föreläsare som pratade om olika grenar i skogen och den problematik som finns med bland annat ojämn könsfördelning och intrång på fastigheter med turistnäring.
 
När det var klart var det dags att ta upp det frågor man hade och sedan sätta sig i grupper och diskutera hur man på olika sätt kunde komma förbi problemen. Man valde själv vad man vill prata om genom att gå till den gruppen. Dagen blev lång och nu är det snart dags att krypa till kojs då vi skall ha representationsjakt imorgon för John Deere och det blir en tidig morgon.

Skogsriket Värmland

Idag har jag, Linnéa, Jörgen, Marcus, Thomas åkt till Karlstad för att lyssna och medvärka i utvecklingen av skogsbruket i Värmland. Nu sitter vi och väntar på att det skall börja. 
 

Stora jagar

Idag var det jakt på skolans marker. Det var en bjudjakt från Stora Enso till virkesköpare och leverantörer. Jaktformen var med hund och de i klassen som hade möjlighet att följa med var välkomna plus några till som skulle sköta transport av passkyttar, catering och vara viltpatrull.
Under hela jakten var det mycket rörelse och alla hundar som släpptes fick upptag.
 
Ronny hälsar alla välkomna och går igenom jakt PM.
 
Efter första såten var det kaffe och bulle vid samlingsplatsen
 
Viltparad där vi efter jakten hedrar de skjutna viltet och tackar för jaktdagen. Det blev en Pinntjur skjuten i andra såten.