Besök på Derome 1-3 februari!

På kvällen den 1/2 så började vi vår resa mot Varberg, där vi skulle bo under vår resa. Vi började på morgonen 2/2 med en genomgång i ett konferensrum där vi fick lite fakta om derome och deras historia. Hur företaget är uppbyggt och vad de har för styrkor. Vi fick även veta lite mer ingående vad som skulle hända under dagen.
Efter genomgången så åkte vi en liten bit ut i skogen där vi tittade på en maskin och fick lära oss mycket om hur Derome samarbetar med entreprenörerna för att minimera förluster i aptering. Efter det så åkte vi tillbaka till sågen där vi blev bjudna på mat. Sen var det dags att besöka sågen, där fick vi se hela kedjan, från att stockarna mäts in tills de packas och levereras. Efter att vi gått igenom sågen så fick även se hur takstolstillverkningen går till. Sen så avlsutades dagen med att vi gick igenom vad vi hade lärt oss under dagen och vi fick ställa frågor om vi hade något vi funderade över.
 
Nästa dag 3/2 så steg vi upp tidigt och styrde minibussarna norrut, mot Anneberg. Där började vi också dagen med en genomgång, därefter så fick vi se hela denna sågen. Men även det som var det speciella med den här sågen, impregneringen. Sen var det lunch! Efter lunchen fick se hur hustillverkningen (A-hus) går till, från de första spikarna till en komplett byggsats. Sen avslutades dagen med sammanfattning och avtackning.
 
Vi i STP 15-17 vill tacka Derome för 2 riktigt trevliga dagar. Vi var alla överrens om att det var riktigt bra planerat och genomfört!